Заведенията: Отворете ни за Нова година 21.12 | 11:00

По-добре на ресторант при строг контрол, отколкото безконтролно някъде с 15 души, казва Емил Коларов

От iNews.bg

Сдружението на заведенията в България поиска собствениците на ресторанти да получат право да работят само на Нова година, но все още нямат отговор от властите. Съгласно сега действащата заповед те трябва да останат затворени до 31 януари.

Проведена анкета сред 1700 членове на Сдружението показва, че 51% предпочитат да работят на Нова година, 49% предпочитат да останат затворени.

"Според нас ситуацията е изпусната от контрол, защото получаваме много сериозна дискриминация, навсякъде всички големи търговски обекти са отворени", отбеляза пред БНР Емил Коларов, председател на Сдружението на заведения в България.

Заведенията ще върнат средствата на клиентите, които са платили капаро за предстоящите празници.

"Нас ни притеснява друг въпрос - дали някой се съмнява в това, че доста голяма част от хората, особено младите, ще празнуват Нова година. Дали ще я празнуват вкъщи на гости, където няма да има абсолютно никакъв контрол, няма вентилация, дали ще я празнуват в някакви помещения, които са наели, в които ще има повече от 15 души и няма да има никакъв контрол. Дали пък някои от колегите, които са недобросъвестни няма да предпочетат да работят на Нова година по някакъв начин, който не би трябвало да се случва", подчерта Емил Коларов в предаването "Преди всички".

Според него по-разумното решение би било да се разреши на собствениците на заведения да работят на Нова година при строг контрол.

Водещи