Шефът на ”Пирогов”: Нарастват тежките случаи на COVID-19 28.08 | 10:19

Хората се умориха от този вирус и започнаха да ни търсят все по-късно, разкри проф. Иван Торомански

От iNews

"Има нарастване на случаите с COVID, за съжаление, нарастват повече тежките случаи. Като че ли хората се умориха от този вирус и започнаха да ни търсят все по-късно. COVID отделението е разкрито, в него има около 100 души, като 10 са в реанимация. Имаме готовност да разкрием още легла”, обясни директорът на "Пирогов” професор Иван Поромански пред NOVA.

В лечебното заведение все още има свободни легла. От "Пирогов” имат възможност да разкрият още 250 легла. Персоналът обаче не достига. Проф. Поромански потвърди, че от болницата правят всичко възможно да сформират екипи.

"При пациентите, които приемаме с COVID-19, имаме понижение на възрастта. Средната възраст е някъде около 58 години. Най-младият пациент е 18-годишен. В момента нямаме пациенти деца в интензивен сектор”, посочи той.

Проф. Поромански добави, че голяма част от персонала на болницата са или ваксинирани, или са преболедували коронавируса.

"В "Пирогов" текат много проверки, основно за пари. Има неща, които не разбирам. Има изнесена техника, дадена на отговорно пазене, без протокол, на болницата в Царево. Техника за няколкостотин хиляди лева. Най-вероятно идеята е добра, но в края на краищата да изнасяш техника на доста висока цена някак не е редно. Ние търсим документи, които не успяваме да намерим.За съжаление, стои подписът на бившия директор. На мястото на тази техника е закупена друга", обясни той.

 

Водещи

Най-четени