КЕВР иска обяснения от ЧЕЗ за авариите, оставили без ток села в Ловешко 07.02 | 17:55

След като получи отговор, регулаторът ще прецени дали да прави проверка на място

От iNews.bg

Във връзка с получени сигнали в КЕВР за нарушено електроснабдяване в населени места в област Ловеч, в т.ч. и в отделни квартали на областния град, в рамките на своите регулаторни правомощия Комисията предприе мерки за решаването на възникналите проблеми.

На основание на чл. 54 от Наредба №3/21.03.2013 г. за лицензиране на дейностите в енергетиката, председателят на КЕВР изиска с писмо от ръководството на "ЧЕЗ Разпределение България" АД, на чиято обслужвана територия се намират населените места в област Ловеч, в кратък срок да предостави изчерпателна информация за техния точен брой, времето, през което те са останали без електроенергия, както и за предприеманите от дружеството мерки и конкретни срокове за възстановяване на нормалното електрозахранване.

След получаването на исканата от "ЧЕЗ Разпределение България" АД информация, в изпълнение на контролните си функции, КЕВР ще прецени дали да назначи проверка на място, с цел да бъде установено изпълнението на лицензионните задължения на дружеството за осигуряване на непрекъснатост и качество на електроснабдяването.

Комисията отчита сложността и затрудненията на електроразпределителните дружества, свързани със възникващи аварии в тежките метеорологични условия, като в същото време очаква те да изпълняват своевременно и качествено задълженията си, в съответствие със заявената от тях готовност за осигуряване на електроснабдяване на потребителите през есенно-зимния сезон 2019-2020 г.

Водещи

Най-четени