Младежи се включват в глобална инициатива срещу промените в климата 24.09 | 09:22

Ще бъде почистена бреговата ивица на р. Дунав

От Кремена Бедерева

Международната природозащитна организация WWF като част от Коалиция за климата – България, заедно с "Велоеволюция”, "За Земята”, "Зелените рицари” и фондация "ЕкоОбщност” ще включи България в събитията от глобалната инициатива срещу промените в климата 350.org днес (24 септември), съобщават от организацията.

Още вчера група велосипедисти започнаха 24-часов поход на щафетен принцип по улиците на София с цел да изминат 350 км. Те ще финишират днес в 12:00 ч. на Моста на влюбените до НДК.

Също днес (24 септември) младежи от Белене, участници в международен проект на WWF, ще се присъединят към глобалната инициатива 350.org.

Те ще почистят бреговата ивица на Дунав в района на плажа на Белене и около дирекцията на Природен парк "Персина" между 10:30 и 12:00 ч. Сборният пункт е пред Общинския детски комплекс от 9:30 ч., където участниците ще получат чували и ръкавици.

Почистването по Дунав е регионално - същия ден деца, участници в проекта на WWF от Австрия, Унгария и Румъния, организират почиствания в държавите си.

Вечерта в Белене ще има специално събитие "На свещи” на централния площад между 19:30 и 20:30 ч. Идеята е със светлина да се изпише символа на кампанията за климата - "350”.

 

Водещи

Най-четени