Страхотна Ивет на полуфинал на 100 м! 05.08 | 15:46

Завърши трета в серията и директно попадна сред полуфиналистките утре

От iNews.bg

Най-добрата българска спринтьорка Ивет Лалова-Колио се класира за полуфиналите на 100 метра на световното първенство в Лондон. Тя спечели трето място в своята серия с време 11.31 секунди и директно попада сред полуфиналистките, пише Sporta.bg.

Първа в пресявката на Ивет бе американката Тори Боуи с време 11.05 секунди, а Блесинг Окагбаре от Нигерия закова хронометрите на 11.22 и така спечели второто място в серията.

Лалова не стартира чак толкова добре от шести коридор, но направи невероятен спринт в последните 30-тина метра и ще бяга утре в спор за финала. Това е 6-тият планетарен шампионат за най-бързата българка и общо 20-ият голям форум за нея.

Ивет сподели пред bgathletic.com, че нейното бягане на 100 м на световното първенство в Лондон е с тактическа цел и представлява загрявка за състезанието на 200 метра. 

"Симоне беше прав. Мина дълъг месец, в който аз наистина работих много усърдно. Мога да кажа, че толкова старателно не съм тренирала от много време насам – такъв режим, такава диета. Дадох всичко от себе си. А Симоне ми каза, че ще се изненадам още на първото бягане колко добре ще се почувствам", заяви щастливата Лалова.

"Беше ме малко страх от дъжда, защото съм лека спринтьорка и всякакви неблагоприятни условия на мен ми влияят много. Имах късмет и наистина се изненадах. Почувствах много добре бягането, в един момент дори си дадох сметка, че ако натисна, мога да се боря с Окагбаре, която беше до мен. Но няма смисъл. За мен 100 м е загрявка. Реших да бягам 100 м само, за да ми даде малко повече увереност, да почувствам в какво точно състояние съм и да ми даде добра скорост за 200 м".

"Класирането на полуфинал днес не беше толкова важно за мен, въпреки че щеше да е мъчно да отпадна още в сериите. За мен бягането на 100 м е тактическо. Нивото е страшно силно и дори да бягаш 10.95 секунди, не се знае дали ще отидеш на финал", сподели Ивет.

Водещи

Най-четени