Диего Симемоне ще постави монументален рекорд в Ла Лига 27.10 | 09:30

От iNews.bg

Диего Симеоне може да се превърне в треньора, задържал се най-дълго време в испанската Ла Лига. През декември аржентинският специалист ще чества 10-годишен юбилей начело на Атлетико Мадрид, а ако удължи договора си с "дюшекчиите", който изтича през 2024, ще подобри рекорда на Мигел Муньос, който има 14 поредни сезона начело на Реал Мадрид.

Разликата между Чоло и останалите треньори в Испания е огромна. От настоящите треньори най-близо до Симеоне е Алваро Сервера, който е начело на Кадис от 5 години насам – половината от престоя на аржентинеца в Атлетико.

Постижението му е още по-впечатляващо, като се има предвид и факта, че между 1992 и 1994 година начело на Атлетико Мадрид са заставали цели петима треньори.

Успехът на Симеоне се дължи най-вече на специалната връзка, която има с привържениците на Атлети, изградена още през 90-те години на миналия век, когато Чоло играе за клуба.

По време на престоя си на "Висенте Калдерон" и "Уанда Метрополитано" аржентинският специалист завоюва две титли от Ла Лига, една Купа на Краля, една Суперкупа на Испания, два трофея от Лига Европа и две Суперкупи на УЕФА, припомня dsport.

Симеоне, който е едва един от петимата чуждестранни треньори в испанския елит, дори бе избран за най-добър треньор на изминалото десетилетие от IFFHS (Интернационална футболна федерация за история и статистика).

Водещи

Най-четени