Лео Меси трябва да бутне хотел, в който е вложил 26 милиона паунда 03.12 | 17:30

Меси, който притежава хотели в Ибиса и Майорка, похарчи 26 милиона паунда за хотел „MiM Sitges“, който се намира на 30 метра от Средиземно море

От iNews.bg

Носителят на 7 Златни топки Лионел Меси ще трябва да събори своя четиризвезден хотел "MiM Sitges", тъй като е установено, че той не отговаря на градските стандарти.

Хотелът е със 77 стаи и се намира недалеч от частното имение, в което Меси и неговото семейство живееха, докато той беше в Барселона.

Той е едно от любимите места на Меси за посещение. В момента се чака съдебна заповед за разрушаването на имота.

Меси, който притежава хотели в Ибиса и Майорка, похарчи 26 милиона паунда за хотел "MiM Sitges", който се намира на малко над 30 метра от морето. Той бе построен през 2017 година.

Построен е от инвеститора Меси без той да знае, че кметството на Ситжес вече е разпоредило разрушаването му поради неспазването на строителните норми.

Един от проблемите е, че балконите са твърде големи, но цялата конструкция зависи от тях и може да доведе до срутване на сградата.

Аварийният план също не отговаря на изискванията. Смята се, че Меси е бил уведомен за заповедта за събаряне едва, когато от "El Confidencial" са го потърсили за коментар.

Хотелът разполага със 77 стаи, а една вечер в него струва 105 паунда на вечер. Той разполага с басейн и бар на покрива, както и невероятна панорамна гледка към града и Средиземно море, което го откроява от станалите хотели.

Хотелът разполага и със спа център от най-висок клас, който включва сауна, турска баня, сензорни душове, басейн за отдих, студена вана и басейн със солена вода.

Хотел "MiM Sitges" е построен устойчиво и е екологичен, като 80% от материала, използван за изграждането на сградата, е рециклиран. Разполага с резервоари, които събират отпадъчна вода от всеки душ, която след това се филтрира, почиства, обработва и използва в тоалетните и за поливане на растенията.

Най-четени