Пристигащите във Великобритания под карантина в хотел за тяхна сметка 25.01 | 12:56

Дори и да имат отрицателен тест за коронавирус, влизащте в страната ще трявба да се изолират за 10 дни

От iNews.bg

Британското правителство обсъжда днес допълнително затягане на граничния контрол по повод на тревожните новини, че нови щамове на коронавируса безпрепятствено се разпространяват в Обединеното кралство, предаде Нова ТВ.

Правителството вече въведе изискването всеки, който иска да влезе в страната да представи отрицателен тест за COVID-19, направено не по-рано от 72 часа преди пътуване.

Пристигащите обаче трябва и да се самоизолират за 10 дни и по този повод се обсъжда те да бъдат настанявани в хотели срещу заплащане от тяхна страна. Идеята е да се гарантира, че те съблюдават напълно правилата по време на карантината.

Мярката се радва на подкрепата на ключови министри, сред които на финансите Риши Сунак, на вътрешните работи Прити Пател, на здравеопазването Мат Ханкок и вицепремиера Майкъл Гоув.

Всичко това става на фона на съобщения, че 77 случаи на заразяване с новия южноафрикански щам са регистрирани на Острова. Възможно е по време на заседанието на кабинета да бъде обсъден и въпроса с училищата.

Премиерът Борис Джонсън е под силен натиск да бъдат подновени занятията, защото по всичко изглежда правителството няма да спази обещанието си училищата да бъдат отворени в средата на февруари.

Има опасения, че много деца нямат достъп до онлайн обучение и сериозно изостават. Настоява се и за включването на учителите в по-приоритетна група за ваксиниране.

Водещи

Най-четени