Наръганата руска журналистка започна да се подобрява 24.10 | 11:54

Татяна Фелгенгауер вече е в реанимация, прогнозите за оздравяването й са по-добри

От iNews.bg

Руската радиожурналистка, която беше намушкана във врата от психичноболен мъж, вече е в реанимация, а състоянието ѝ показва признаци на подобрение. Това съобщиха от болницата, в която се намира тя, предаде БНТ, цитирайки БГНЕС. Водещата Татяна Фелгенгауер беше нападната вчера в студиото на радио "Ехото на Москва" от мъж, който твърди, че има "телепатична" връзка с нея. След инцидента тя претърпя операция и беше на изкуствено дишане и медикаментозна кома.

"Тя се намира в реанимация. Състоянието й е умерено сериозно", каза представител на основната московска болница за спешна помощ Института "Склифосовски". В същото време от "Ехото на Москва" съобщиха, позовавайки се на лекуващи лекари, че при нападението не са били засегнати гласните струни на Фелгенгауер и прогнозите за състоянието й са "благоприятни".

Извършителят на атаката – 48-годишният Борис Гриц, който има психични проблеми, нахлу в редакцията на радиостанцията в понеделник и намушка журналистката с нож, след като е заслепил охраната с лютив спрей. По думите му Фелгенгауер му е оказвала сексуален тормоз.

Днес в съд в Москва ще се разгледа мярката за задържане на Гриц, която ще стане известна по-късно през деня.

Водещи