Нападение над филмов екип в САЩ, двама са мъртви 28.12 | 11:05

Още няколко души са ранени след стрелба по екипа, нападателите са избягали

От iNews.bg

Най-малко двама души са убити и още неколцина други са ранени, когато филмова трупа, снимаща музикален видеоклип, била внезапно нападната на паркинг край Хюстън, щата Тексас, съобщи шерифът на община Харис Ед Гонсалес, цитиран от "Асошиейтед прес", предаде БНР.

На брифинг след инцидента шерифът каза, че двама души са убити и 4-ма са ранени, но по-късно в Туитър той ревизира броя на жертвите при стрелбата в петък вечерта на осем. Не стана ясно дали това е общ брой на убитите и ранените. Гонсалес каза, че някои от ранените са в болница в "много сериозно състояние".

Според него властите получили сигнал за стрелба от преминаващи автомобили в жилищен квартал около 21:30 ч. местно време снощи. Това станало на служебен паркинг, където група мъже снимали музикален видеоклип. Не било ясно какво е предизвикало стрелбата.

Не е ясно и дали всички нападатели (броят им не е известен) са стреляли от коли, или е имало и намиращи се на място край паркинга. Според шерифа жертвите са испаноезични мъже, които изглеждат на възраст малко над 20 г. Засега няма заподозрени. Той призова всички евентуални свидетели или други хора, които може да са били ранени при стрелбата, да дадат каквато могат информация на полицията.

Водещи

Най-четени