Трусовете в Хърватия нямат край, смъртта на поне 7 човека е потвърдена 30.12 | 10:00

Два нови труса разлюляха тази сутрин страната за по-малко от половин час. По информация на Европейско-Средиземноморския сеизмологичен институт, едното земетресение е било с магнитуд от четвърта степен, а второто – 4,6 по Рихтер

От iNews.bg

Броят на жертвите на силното земетресение, което засегна Хърватия, достигна седем души, съобщи държавната агенция Hina.

Според агенцията тялото на мъж, който е работил като органист в църква в село близо до град Сисак, е намерено под развалините на сграда. В момента се работи за премахване на последиците от унищожаването.

Междувременно два нови труса разлюляха тази сутрин Хърватия за по-малко от половин час. По информация на Европейско-Средиземноморския сеизмологичен институт, едното земетресение е било с магнитуд от четвърта степен, а второто – 4,6 по Рихтер.

Епицентърът и на двата труса е на около 44 км северно от столицата Загреб и на 13 км северозападно от Сисак.

Дълбочината е, съответно, 8 и на 10 км.

Най-тежко пострада град Петриня, чийто кмет съобщи, че половината град е разрушен и поиска да се изпрати незабавно помощ. За да се овладее тежкото положение там, хърватската армия изпрати 300 бойци, които да помогнат.

Земетресението с магнитуд 6,3 беше регистрирано в Хърватия във вторник. Епицентърът е бил на 46 км югоизточно от столицата на страната Загреб.

Трусът беше усетен в Белград и югоизточните райони на Австрия, Италия и Словения. Експлоатацията на словенската атомна електроцентрала "Кршко” беше временно преустановена. 

Водещи