Захарова: Западът почна да осъзнава, че положението в Украйна е следствие на US провокация 31.01 | 10:21

Ние разбрахме това отдавна и се опитвахме да кажем на всички за това в продължение на много години, обяви говорителят на руското външно министерство

От iNews.bg

Западът започва да осъзнава, че провокациите на Вашингтон са довели до ситуацията в Украйна, каза говорителят на руското външно министерство Мария Захарова по телевизионния канал Soloviev Live.

"Оказва се, че цялата ситуация около Украйна се основава на американска провокация и това осъзнаване, както разбирате, не идва при нас. Ние разбрахме това отдавна и се опитвахме да кажем на всички за това в продължение на много години. На експерти, политолози, журналисти, които къде плахо, къде по-настойчиво казват, че провокативността, очевидно, е довела до такива последствия. И, разбира се, провокативността на Вашингтон", каза още Захарова.

Дипломатът обясни провокацията с факта, че Минските споразумения преминават в "равнината на фалшифициране на подходите на държавите към международната правна сфера", когато съзнателно лъжливи послания стават основа за вземане на решения от световната общност.

"Ако страните, които, както се оказва сега, нямаха да направят нищо и разгледаха документите, които внесоха за одобрение в Съвета за сигурност на ООН, за да ги направят задължителни за всички, излъгаха и сега го казаха пряко, тогава те трябва да носят отговорност", добави Захарова.

Водещи

Най-четени