Йълдъръм нареди светкавично новия турски кабинет 24.05 | 11:39

Тази сутрин бъдещият премиер официално е връчил на Ердоган списъка с новите министри

От iNews.bg

Новият лидер на турската Партия на справедливостта и развитието Бинали Йълдъръм оправда фамилията си (на турски – светкавица). Само за 24 часа той успя да нареди новото правителство на страната. Рано тази сутрин Йълдъръм е бил при президента Реджеп Тайип Ердоган и му е връчил списък с имената на новите министри.

Според информация на местата телевизия TRT се очаква кабинетът да бъде одобрен веднага. Така Йълдъръм официално ще поеме и премиерския пост, предаде ТАСС. Веднага след това той ще трябва да държи и първата си реч като министър-председател пред парламента в Анкара.

Бинали Йълдъръм беше избран за лидер на ПРС в неделя. От този момент събитията около него се развиват наистина светкавично. Около час след избирането на новия председател на партията, старият и премиер за поне още няколко часа Ахмет Давутоглу подаде оставката си пред Ердоган. Който му я прие веднага, но го помоли да остане на поста до избирането на назначаването на наследника му и на тази длъжност. Веднага след това турският президент възложи на Йълдъръм съставянето на новия кабинет, а ето, че около 24 часа по-късно списъкът вече е готов и е в ръцете на Ердоган.

Водещи

Най-четени