Бритни Спиърс пред съда: Аз съм робиня, искам попечителството на баща ми и издевателствата над мен да спрат 24.06 | 14:00

Спиърс каза, че иска да се омъжи за приятеля си Сам Ашгари и да имат деца, но че не й позволяват дори да излезе с него с колата, както и, че насила я тъпчат с литий

От iNews.bg

След тринадесет години в почти пълно мълчание и под попечителство, което контролира живота и парите й, певицата Бритни Спиърс разпалено заяви пред съдия, че иска да се сложи край на "оскърбителното" попечителство над нея, което я кара да се чувства като робиня, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

В публично изявление пред съда за първи път в рамките на делото за промяна в попечителството, Спиърс обвини и заклейми баща си и другите съпопечители, задето са я принудили да приема противозачатъчни и други лекарства против волята й и й пречат да се омъжи и да има още деца.

"Това попечителство ми вреди повече, отколкото ми помага", каза 39-годишната певица. "Аз заслужавам да имам свой живот".

Тя говореше бързо, показанията и речта й продължиха повече от 20 минути и бяха изслушани от родителите й, почитатели и журналисти в стрийминг на живо. Много от подробностите, които Спиърс разкри, бяха зорко пазени в тайна от съда години наред.

Бритни Спиърс поиска от съда да прекрати попечителството без повече оценки за състоянието й.

Съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Бренда Пени благодари на певицата за "смелите" й изказвания, но не издаде решение по случая. Очаква се дълъг процес, преди да се вземе каквото и да е решение по делото за прекратяване на попечителството.

Спиърс каза, че иска да се омъжи за приятеля си Сам Ашгари и да имат деца, но че не й позволяват дори да излезе с него с колата.

"Искам само да притежавам собствените си пари, това да свърши и приятелят ми да може да ме вози в колата си", каза певицата.

Адвокатката на един от съпопечителите поиска стенограмата от съдебното заседание да бъде засекретена, ако разкрива лична здравна информация, но Спиърс се намеси и настоя показанията й да бъдат публични.

"Много добре се справиха с експлоатацията на живота ми, затова искам заседанието да е открито и да се чуе това, което аз искам да кажа", настоя Спиърс.

Тя разкри, че е принуждавана да приема литий, от който се чувствала като пияна, след като били прекратени репетициите за участие в Лас Вегас през 2019 г. Според Спиърс причина за това било нейното несъгласие с част от хореографията на шоуто.

"Аз не съм тук, за да бъда нечия робиня. Мога да откажа някое танцово движение", каза певицата. "А семейството ми не само, че не каза нищо, баща ми дори ги подкрепяше".

Тя обвини баща си, че й налага волята си, както когато тя се провалила на поредица психологически тестове през 2019 г. и той насила я въдворил психиатрична болница.

"Плаках на телефона цял час, а той се наслаждаваше на всяка минута през това време", каза Спиърс пред съда. Според нея баща й се наслаждава на контрола да наранява дъщеря си "на 100 000 процента".

Спиърс също се оплака, че няколко медицински сестри следят всяко нейно движение и не й позволяват дори да се преоблече насаме.

Вивиан Торийн, адвокатката на бащата Джеймс Спиърс, прочете кратко изявление от негово име след показанията на певицата.

"Той съжалява да види дъщеря си да страда и да изпитва толкова болка. Господин Спиърс обича дъщеря си, тя много му липсва", каза адвокатката от името на Джеймс Спиърс.

Той е съпопечител на финансите на дъщеря си и през по-голямата част от попечителството досега контролираше вземането на решения за живота й.

Най-четени