Заради COVID-19: Испанска провинция забрани пушенето на открито 13.08 | 12:42

Мярката ще важи навсякъде, където няма поне два метра между всеки отделен човек

От iNews.bg

Галисия, провинция в северозападната част на Испания, забрани пушенето по улиците и на обществени места, като кафенета, за да предотврати разпространението на коронавирус, а мярката може да бъде разширена и в останалата част на Испания, предаде Нова ТВ.

Мярката влиза в сила днес и се прилага за места, където няма разстояние от поне два метра между хората, сочи официален документ, публикуван от регионалното правителство. Галисия, провинция с население от 2,7 милиона души, в момента има 827 души заразени, което е с 87 повече спрямо предния ден.

Мярката беше предложена на регионалното правителство от екип от лекари, специализирани в превенцията на коронавируса след среща вчера. Те смятат, че тютюневият дим крие висок риск от разпространение на коронавирус.

"Когато пушите цигари или използвате електрически цигари на обществени и открити места, включително на тераси, това може да бъде изключение само ако по всяко време има разстояние от два метра от други хора", се казва в документа. Такива пространства трябва да са достатъчно големи, че в нито един момент не може да се намали предписаното разстояние между пушача и минувача или пушача и други лица.

Водещи

Най-четени