Над 150 коли за тест на Автосалон София 2019 08.10 | 17:23

По традиция един от посетителите на изложението ще си тръгне с чисто нова кола

От Кристиан Костурков

Посетителите на Автосалон София 2019 ще имат възможността да тестват повече от 150 от колите, които ще бъдат представени на изложението. То се открива официално в петък вечер, а желаещите ще могат да го посетят от 12 октомври (събота) до 20 октомври (неделя следващата седмица). Всеки желаещ, който иска да се запознае с качествата на някой от автомобилите не само статично, но и сядайки зад волана му, ще има възможност да се запише за тест драйв и да изпробва лично колата. Предвид факта, че до момента на нито един от предишните 23 автосалона в София не е имало толкова много автомобили за тест, организаторите са ги разпределили в цели четири зони. За целта се е наложило от общината да се вземат допълнителни пространства около Интер Експо Център, за да може да се разположат колите.

Иначе по щандовете на марките ще бъдат изложени 250 автомобила. От тях 14 ще са мотоциклети. Общо 75 са фирмите изложители, а технологичните новости, които посетителите на Автомобилен салон София 2019 ще могат да видят, са почти толкова. Изцяло новите за България модели ще бъдат 16, също така ще има и 18 нови модификации, а още 13 ще са фейслифт модели. Един от основните акценти на автомобилното шоу ще е екологията. В тази връзка ще бъдат показани и невиждан досега брой щадящи околната среда коли. Цели 13 автомобила ще са изцяло електрически, към тях трябва да се добавят още 5 плъгин хибрида, 17 от т.нар. меки хибрида и още 4 коли с двигатели на метан.

Има и нещо много любопитно, което показва как с годините столичният автосалон, който от доста време е част от календара на Международната организация на автомобилните производители OICA, става все по-качествен. На Sofia Motor Show 2019 ще бъдат показани дори марки, които не бяха представени на един от най-мащабните автосалони по света – този във Франкфурт, който се проведе миналия месец. Общо марките, които ще имат свой щанд на автоизложението, ще бъдат 65.

Както всеки път, един от посетителите ще си тръгне от Автосалон София 2019 с чисто нов автомобил. Нещо повече - късметлията, който бъде изтеглен в томболата, ще може да си избере измежду 12 модела, чиито продажни цени се движат между 28 и 63 хил. лв. Освен това ще има и още доста награди, сред които и екскурзии в чужбина, СПА уикенди и др.

В делничните дни Автосалон София 2019 ще отваря врати в 10:30 ч. и ще ги затваря в 19:30. В събота и неделя ще работи с удължено работно време до 20:00 ч., а и ще отваря с половин час по-рано – в 10:00 ч.

Стандартният билет ще струва 12 лева през уикенда и 10 през работната седмица. Всеки ден след 17:00 ч. пък ще се влиза срещу 8 лева. Децата до 8-годишна възраст ще влизат безплатно, по-големите до 16 години ще се таксуват по 6 лева, а тези до 18 години – по 4 лв. Както и при предишните издания ще има намаления като семейни билети и групови билети. За да няма опашки по касите, организаторите са предвидили възможност за закупуване на електронни билети онлайн, който ще могат да се показват от смартфона без да е необходимо да се разпечатват. Хората с увреждания пък ще влизат безплатно.

Водещи

Най-четени