Над 620 снегорина са изпратени по пътища, проходи и магистрали 28.11 | 13:49

Навсякъде по планините е проходимо, само на отделни места не пускат тежки камиони

От iNews.bg

Над 620 машини обработват пътните настилки. Всички републикански пътища са проходими при зимни условия. Високопланиските проходи "Петрохан", "Троянски", "Шипка" и Републиката са почистени до асфалт. Отпаднаха ограниченията за движение на всички МПС с вериги през проходите "Пампорово" и "Превала", както и за товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Рожен" и по път ІІІ-866 Девин – Михалково.

Остава ограничено преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала". Ограничено е движението на МПС над 12 т през проходите "Троянски", "Петрохан” и "Шипка", над 10 т през "Вратник” и "Твърдишки”, а над 3,5 т през "Дюлински” и "Пампорово”. Целогодишно са затворени за движение "Златишки" и "Върбишки".

Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през проходите "Ришки”, "Котленски”, "Айтоски”, "Обзорски”, "Печинско”, "Предел”, "Рожен” и Прохода на Републиката.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа, подчертаха от АПИ.

Водещи

Най-четени