Няколко катастрофи образуваха километрични тапи на „Тракия“ 05.09 | 12:50

Катастрофите са станали в района на Ихтиман, на 142-ри и на 335-и километър

От iNews.bg

Няколко катастрофи причиниха задръствания и колони по магистрала "Тракия". Така голямото пътуване през първия от трите почивни дни за много хора се забавя сериозно.

Колона от над 10 километра автомобили се е образувала около 335 км на магистрала "Тракия" в посока Бургас, съобщава БНР. От полицията в Бургас съобщиха, че причина за задръстването е верижна катастрофа.

От Пътната агенция съобщиха, че временно движението при 142-ри км на "Тракия" в посока Бургас се осъществява в активна лента поради пътнотранспортно произшествие.

По първоначални данни причините за верижната катастрофа са несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Засега няма данни за пострадали, а само за материални щети, съобщават от МВР-Пловдив.

Малко преди 11:30 часа пък е подаден сигнал за верижна катастрофа на "Тракия", в района на Ихтиман. По първоначални данни са се ударили три автомобила. Има един пострадал.
На място пътни полицаи регулират движението. Обходен маршрут: път I-8 София – Ихтиман, през Ихтиман  до пътна връзка Мухово и отново на магистралата.

АПИ съветва шофьорите да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

Водещи

Най-четени