Още първите BMW-та 6 Gran Turismo идват с компоненти на M Performence (СНИМКИ) 08.07 | 14:09

Най-новият представител в този клас на баварците ще се появи официано наесен

От iNews.bg

Новото BMW Серия 6 Гран Туризмо е изключително елегантно, гъвкаво и открояващо се с динамиката си на управление. За да може особено интензивно да се подчертае спортният му аспект, непосредствено след въвеждането му на пазара през ноември 2017 г. ще се предлагат специфични за модела BMW M Performance части. Изработените по мярка и вдъхновени от моторните спортове части за допълнителен монтаж в областта на задвижването, окачването и екстериора оптимизират динамичното изживяване при шофиране и осигуряват на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо още по-индивидуално и изразително излъчване.

Автентичният стил на оборудването на BMW M Performance части е отражение на опита на BMW M GmbH от състезателните писти, използван при тяхната разработка. По отношение на избора на материали, дизайн и качество на изработката всички компоненти изцяло отговарят на високите стандарти на BMW Group. Техният монтаж няма никакво отражение върху валидните за съответния автомобил гаранционни условия.

Предлаганата за новото BMW Серия 6 Гран Туризмо изпускателна система BMW M Performance прави силно впечатление както визуално, така и акустично. Тя осигурява характерен дизайнерски акцент в задната част, както и спортен, но въпреки това подходящ за дълги пътувания звук. Изработените от висококачествена неръждаема стомана изпускателни гърнета са разработени специално за бензиновите двигатели на моделите BMW 630i Гран Туризмо (среден разход на гориво: 6.6 – 6.2 л/100 км; CO2 емисии: 152 – 142 г/км), BMW 640i Гран Туризмо (среден разход на гориво: 7.4 – 7.0 л/100 км; CO2 емисии: 169 – 159 г/км) и BMW 640i xDrive Гран Туризмо (среден разход на гориво: 8.2 – 7.7 л/100 км; CO2 емисии: 187 – 177 г/км). В зависимост от двигателя и оборудването те са комбинирани с кръгли или трапецовидни ауспухови накрайници с хромирано, респективно, карбоново покритие. Кръглите ауспухови накрайници са с гравирано лого на М, а трапецовидните – с надпис M Performance.

Динамиката на управление, както и визията на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се допълват от 21-инчовите BMW M Performance алуминиеви джанти. Те са ковани, с оптимизирано тегло и са с двустепенна, двуслойна конструкция с двуцветна композиция. Джантите с ексклузивен дизайн се предлагат с RunFlat гуми с различен размер на предната и задната ос с размери 245/35 R21 отпред и 275/30 R21отзад. Спортната спирачна система, която се предлага и за новото BMW Серия 6 Гран Туризмо, оптимизира както динамичното управление, така и визуалното въздействие на автомобила. Дори когато автомобилът се управлява изключително динамично, новото BMW Серия 6 Гран Туризмо постига постоянна спирачна ефективност чрез вътрешни вентилирани и перфорирани леки конструктивни спирачни дискове с четирибутални фиксирани спирачки от алуминий на предния мост и еднобутални спирачки на задния мост. Червените спирачки служат като визуална индикация за факта, че дизайнът на спортната спирачна система BMW M Performance произлиза от моторните състезания.

С лакираната в гланцирано-черен цвят BMW M Performance предна декоративна бъбрековидна решетка може да се постигне прецизно, насочено към спортния дух индивидуализиране на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. В комбинация с черните декоративни пластини на управлението на въздушните клапи, се получава перфектно съгласувана по цвят цялостна визия на бъбрековидната радиаторна решетка на BMW.

Друг визуален акцент са карбоновите BMW M Performance корпуси на външните огледала. Изработените старателно, ръчно и специално за новото BMW Серия 6 Гран Туризмо елементи са от карбонов композит (CFRP). Многослойното лаково покритие и полираната до блясък повърхност придават на елементите изразително усещане за дълбочина и подчертават високотехнологичния характер на корпусите на външните огледала. Особено акцентиране на спортно-елегантните линии и хармоничните пропорции на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо се постига с BMW M Performance Frozen Black фолиото. Декоративните ленти в матово-черен и сив цвят са съгласувани прецизно с геометрията на автомобила.

BMW M Performance спортният волан осигуряват на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо специално усещане в кокпита, характерно за моторните състезания. Неговите покрити с алкантара зони за захващане, големи опори за палеца и леко прибраната долна секция го правят удобно за хващане, осигуряват оптимално сцепление и директна реакция на кормилното управление. Меката кожа Nappa както в горната, така и в долната секция, както и на волана, сребристо-сивият кръстосан шев и червената централна маркировка в 12-та позиция завършват високодинамичния дизайн на BMW M Performance спортния волан. Той също така разполага с превключващи лостове на предавките заедно с осемстепенната спортна трансмисия Steptronic.

Специфичните за модела опции за допълнителен монтаж от програмата на BMW M Performance ще бъдат въведени на пазара едновременно със старта на продажбите на новото BMW Серия 6 Гран Туризмо. Всички продукти са част от програмата на Оригинални BMW Аксесоари, продажбата и монтажът се извършват от дилърската мрежа и сервизните партньори на BMW.

*Данните за разхода на гориво са предварителни, измерени при тестовия цикъл на ЕС, в зависимост от избрания размер гуми.

Водещи

Най-четени