Спират камионите за голямото завръщане 02.01 | 10:57

Отварят две ленти за движение от Перник към София

От iNews.bg

Във връзка с очаквания натоварен трафик заради голямото завръщане на хората, посрещнали Нова година далеч от дома си, утре, 3 януари от 14:00 ч. до 20:00 ч. се ограничава движението на товарните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на шосетата, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура” (АПИ).

Очаква се по-интензивно да бъде движението на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път Е-79 София - Кулата. Освен за тези пътища, ограничението за движение на тежкотоварни камиони се отнася още и за шосетата Види-Ботевград, Благоевград-ГКПП "Кулата, п.в. "Кортина”-Велико Търново-Шумен, ГКПП "Калотина”-ГКПП "Капитан Андреево”, Дурнакулак-Варна-Бургас, Симитли-Гоце Делчев, Пловдив-Смолян, Бургас-Царево и Околовръстен път София.

Ограниченията няма да важат единствено  важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари. Въпреки предприетите мерки от АПИ призовават щофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Освен това утре от 10:00 ч. до 16:30 ч. ще има две ленти за движение в посока Перник – София на пътя между двата града. Временната организация на движението е валидна за участъка след бензиностанция "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е магистрала "Люлин".

Водещи

Най-четени