300 000 души тръгват на път още днес 05.04 | 10:35

Засилени проверки за пияни и надрусани шофьори през дългия уикенд

От iNews.bg

В последния работен ден преди Великденските празници, който е днес и серията от 4 почивни дни, се очаква около 300 хиляди българи да тръгнат на път. Те ще го направят още тази вечер и дори следобед. Заради очаквания силно натоварен трафик по основните пътища на страната стотици патрули на "Пътна полиция" ще бъдат разположени по републиканската мрежа. Най-натоварените пътища се очаква да бъдат магистралите, Благоевград-Кулата, София-Калотина, Русе-Хасково, предаде БНТ.

Само от столицата ще излязат 150 хиляди автомобила. Предвид очаквания интензивен трафик от АПИ обявиха, че ще има специална организация на движението в определени участъци с традиционно голямо движение. В прохода край Владая ще има две ленти за движение в посока Перник. Още от 14:00 ч. пък ще бъде спряно движението на тежкотоварни камиони по автомагистралите и основните главни пътища.

Същата забрана ще бъде въведена и в последния почивен ден - 9 април, когато се очаква засиленият трафик към дома. Тогава по пътя през Владая ще бъдат обособени и две ленти за движение в посока столицата. По време на Великденските празници "Пътна полиция" ще проверява шофьорите за употреба на алкохол и наркотици.

Водещи

Най-четени