Volvo вади на пазара компактен градски SUV (СНИМКИ) 01.09 | 16:40

От Гьотеборг обещават, че новото XC40 ще преобърне представите за този клас

От iNews.bg

Шведската компания Volvo подготвя впечатляваща премиера на първия си модел в сегмента на градските компактни премиум SUV–та. Засега обаче още не е ясно кога точно ще се състои тя. Самият автомобил и по-точно визията му, също е обвита в пълна мъгла. От Гьотеборг обаче твърдят, че новият модел ще бъде сигурен, вдъхновяващ и специално създаден за активния градски живот. Специално проектиран да посрещне предизвикателствата на модерния градски живот, ХС40 ще направи ежедневното пътуване в града по-приятно и по-малко стресиращо. Неговите собственици могат да разчитат на безопасност, свързаност и инфотеймънт технологии от най-високо ниво, познати от новите Volvo модели от серията 90 и 60 на шведския автомобилен производител.

"XC40 е първият ни автомобил в този бързо растящ сегмент и е създаден с фокус върху динамичната градска среда. Новото ХС40 стъпва здраво върху стабилните традиции на Volvo в безопасността и предлага на клиентите най-добрите стандарти за сигурност, в съчетание с лесен за употреба интерфейс и удобни системи и услуги за свързаност", заяви Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Car Group.

ХС40 е първият автомобил, създаден върху новата Volvo платформа Compact Modular Architecture (CMA), включваща богата гама от революционни технологии, представени за първи път в сериите 90 и 60, базирани на Volvo платформата Scalable Product Architecture (SPA). Подходът на Volvo към безопасността и опита на потребителите се основава на философията, която в компанията наричат кръговрат на живота – непрекъснато усъвършенстване на стандартите и технологиите, вдъхновено от самите потребители и реалния им живот.

ХС40 ще се предлага със системата за полуавтономно шофиране на Volvo – Pilot Assist, с най-новото поколение система за безопасност City Safety, с функция за сигнализация при отклоняване от платното на движение, Cross Traffic Alert и 360-градусова камера, които подпомагат водача при паркиране на тесни места. Тези и други модерни технологии правят ХС40 един от най-добре оборудваните компактни премиум SUV автомобили.

"Модерният градски живот изправя шофьорите и пешеходците пред редица предизвикателства всеки ден. С ХС40 си поставихме за цел да намалим така нареченото когнитивно натоварване на водача. Докато нашите системи за безопасност и подпомагане на управлението засичат и активно предотвратяват потенциалните опасности на пътя, водачът може да се отпусне и спокойно да се наслади на шофирането в градска среда", обясни Малин Екхолм, вицепрезидент, Център по безопасност във Volvo Cars.

"ХС40 е кола за поколението потребители, които очакват пълна свързаност и затова направихме всичко в нея да бъде лесно и удобно за ежедневна употреба", заяви Одгард Андерсън, вицепрезидент Автомобилни софтуери и електроника във Volvo Cars. "Също като по-големите SUV автомобили на Volvo – XC90 и ХС60, ХС40 ще бъде представен с инфотеймънт системата Sensus с познатия голям тъч скрийн екран – интуитивна и лесна за употреба, тя осигурява достъп на водача до редица функции и услуги", добави Андерсън.

Водещи