АПИ избира кой ще ремонтира виадуктите по магистралите 30.08 | 09:55

Двама участници останаха в процедурата по избор на изпълнител

От Ралица Стоянова

В АПИ беше проведено договаряне с допуснатите участници в процедура за избор на изпълнител на възстановяването на три виадукта на АМ "Тракия и АМ "Хемус”.

Пълното наименование на обществена поръчката поръчка е: "Определяне на изпълнител за проектиране и извършване на аварийни ремонтно-възстановителни  работи на три виадукта при км 61+327 И КМ 67+027 на АМ "Тракия" и при км 30+874 на АМ "Хемус”.

След проведеното договаряне на двама от участниците са изпратени искания за представяне на подробна писмена обосновка за предлаганата от тях цена. След представяне на обосновките от страна на участниците, АПИ ще излезе с решение за класиране на допуснатите оферти в процедурата.

В началото на август регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че ремонтите на виадуктите по магистралите ще започнат през септември. Съоръженията са в лошо състояние и то беше установено след проверките на мостове след силното земетресение в Перник.

Деветима кандидати бяха допуснати до следващия етап в процедурата за ремонт на трите виадукта на магистралите "Тракия" и "Хемус".

Водещи

Най-четени