Асен Христов от Еврохолд: Не сме втора "Гинка", вадим 335 милиона евро за ЧЕЗ 25.06 | 09:44

Ние сме в автомобилния бизнес повече от 15 години, но имаме намерение да излезем от него, слаби компании ги правим силни

От iNews.bg

Очакваме КЗК и КЕВР да се произнесат за сделката за закупуване на ЧЕЗ. Интересуваме се от сделката повече от 8 месеца. Преговорите започнаха през февруари. ЧЕЗ решиха да направят нещо като втори търг.

Това каза  по БТВ Асен Христов от "Еврохолд", фирмата, която иска да  купи ЧЕЗ. Нашата оферта се оказа по-добра от индийската компания. 335 млн. евро ще заплатим на ЧЕЗ.  Парите са от два източника. Единият е  от две големи инвестиционни банки, които ще предоставят над 300 млн. лв. Сделката е по силите ни. Парите ще бъдат платени веднага.

КФН ние непрекъснато им се отчитаме. "Еврохолд" получи разрешение от 7 регулатора. Ние сме в автомобилния бизнес повече от 15 години. Имаме намерение да излезем от този бизнес и да влезем в друг. Ние слаби компании ги правим силни. Не се приемам като "Втората Гинка". Това е метафора. Търсим под вола теле. Обадих се на Йордан Цонев за думите му "тежка корупционна тишина". Той каза, че това не е негово мнение, а на хора от ДПС. Много жълти медии шумят по сделката. Моля политиците, включително Цонев, да се въздържат от политически изказвания. С Йордан Цонев се познаваме отдавна.

Аз се гордея, че направих Цвета Караянчева директор на завод. Ние й гласувахме доверие. Аз познавам много хора в България. Срещал съм се Бойко Борисов. С  Цветан Цветанов се познаваме още докато бях студент. Това не означава, че работя с политиците. Борисов сега е премиер, утре може да е някой друг. Никога "Еврохолд" не се е забърквал в политически скандал.  От нас не зависи цената на тока.

Водещи