БТК иска да закупи част от цифровите мултиплекси 05.09 | 17:16

Компанията смята да придобие дружеството НУРТС България

От Георги Велев

Българска телекомуникационна компания ЕАД (БТК) е внесла уведомление в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че желае да закупи дружествата от групата на НУРТС България. Това съобщиха от телекомуникационната компания.

В последните години групата на НУРТС България инвестира и завърши успешно техническата цифровизация на ефирните радио и телевизионни излъчвания, изпълнявайки изискванията за излъчване на цифров ефирен сигнал. Настоящите собственици на НУРТС България взеха решение да се оттеглят от тази инвестиция в България поради промените в макроикономическата среда и липсата на обществена подкрепа и интерес към цифровата ефирна телевизия.

БТК ЕАД е лидер в динамичната и силно конкурентна среда на телекомуникациите в България и доставчик с най-висок ръст на продажбите на платена цифрова телевизия в последните години, посочват от дружеството. Компанията има изключителен опит в успешното преструктуриране на бизнеси и разполага със стабилен финансов ресурс.

БТК ЕАД декларира, че ще осигури изпълнението на всички поети от групата на НУРТС България договорни и законови задължения, съобщиха от дружеството. 

Водещи

Най-четени