Буруджиева: НС да пита Райков за опростените пари по приватизацията на БТК 02.06 | 17:07

Буруджиева допълни, че ще постави този въпрос на парламентарен контрол

От Елица Елефтерова

Заради решението на служебния кабинет да се постигне извънсъдебна спогодба с приватизаторите на БТК и задълженията им от 320 млн. лв. към държавата да бъдат редуцирани до нищожност, соцдепутатката Татяна Буруджиева заяви пред К2, че бившият служебен премиер не може да бъде извикан на парламентарен контрол, но може да бъде извикан в комисия, където да даде обяснение. 

Буруджиева допълни, че ще постави този въпрос на парламентарен контрол и вече има известни информации, защото един от ангажиментите на БСП към избирателите е бил, че ще се преразгледат всички концесионни договори. Депутатката каза, че е притеснена от самия факт, че се прибързва при някакви действия и те нямат публична обосновка.

Тази информация вече е дадена на юристите и на ръководството на Народното събрание и всяка една такава сделка или действие трябва да бъдат проверени, защото това може да доведе до реални загуби на пари за всеки един български гражданин.

 

БСП имат желание да продължат  срещите с извънпарламентарни партии и представители на гражданското общество.

 

Татяна Буруджиева категорично отрече твърденията, че е участвала в определянето на състава на кабинета на Пламен Орешарски и продължи, че БСП си има ръководно тяло и финалните решения по съставянето на кабинета са били взимани от Сергей Станишев и Пламен Орешарски.

От БСП имат желание да се срещнат с колкото се може повече представители на извънпарламентарните партии и представители на гражданското общество и медиите ще имат възможност да присъстват на тези срещи.

Водещи

Най-четени