Българската агенция за инвестиции си има нов шеф 20.01 | 16:17

Стамен Янев е новият изпълнителен директор на агенцията

От Кремена Бедерева

Стамен Янев е новият изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ), назначен със заповед на министъра на икономиката Божидар Лукарски, съгласувано с министър-председателя Бойко Борисов.

Янев е юрист, специализирал в сферата на сливанията и придобиванията, както и в областта на инвестициите.

Професионалният му път преминава през големите международни консултантски компании, сред които и българските подразделения на някои от четирите най-големи одиторски фирми в света.

Новият изпълнителен директор на БАИ е магистър по право от СУ "Св. Климент Охридски". Специализирал е европейско и английско право в ASSER College Europe, Холандия, University of Cambridge, European University Institute, University City College във Флоренция, Италия.

Завършил е английска гимназия ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров” в Хасково.

Член на Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите". Ръководител на "Юридическата група" на Движението.

Стамен Янев е член на Софийската адвокатска колегия и главен асистент в Института за държавата и правото при БАН, секция по публично-правни науки.

Със заповед на министър Божидар Лукарски за зам.-изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции е назначена Маджиде Ахмедова. Тя е икономист и има управленски стаж в държавната администрация и в реалната икономиката.

Работила e в Данъчната администрация и е била зам. изпълнителен директор на Агенцията за приватизация. Професионалната й кариера преминава през Индустриален холдинг "България" и "Алкомет" АД – Шумен.

Водещи

Най-четени