Важно! ЧЕЗ ще отчита електромерите на 2 и 3 януари 27.12 | 11:36

Осигурете достъп или подайте данните си за декември, иначе фактурата ви ще е на база

От Ростислава Иванова

ЧЕЗ ще отчита електромерите на своите клиенти в Западна България и през почивните дни след Нова година - на 2 и 3 януари. Така ще спази изискването срокът на отчитане да не надвишава 31 дни, съобщи Фокус.

"Призоваваме клиентите да осигурят достъп до средствата за търговско измерване, за да могат служителите да отчетат използваното количество енергия. В случай, че не е осигурен достъп, фактурата за електроенергия ще бъде формирана на база потреблението през аналогичен предходен период", каза Илиян Мутафчиев, директор "Мерене и управление на данните" в ЧЕЗ Разпределение България.

Битовите и малките стопански клиенти на дружеството, до чиито електромери няма достъп без тяхното присъствие на място и попадат в този период на отчитане, имат възможност да отчетат сами показанията на електромерите си и да декларират показанията на денонощната информационна линия 0700 10 010, по електронната поща на адрес zaklienta@cez.bg, на факс (02) 8959 667 или в Центровете за обслужване на клиенти, уточняват от ЧЕЗ.  

Водещи

Най-четени