В ЦУМ започва изложението „Доверете се на българското“ 30.09 | 15:10

Търговското издание ще се проведе от 1 до 8 октомври в ЦУМ

От iNews.bg

Тазгодишното издание на търговско изложение "Доверете се на българското" ще се проведе в ЦУМ от 1 до 8 октомври. Това съобщиха организаторите от Българската търговско-промишлена палата (БТПП), предаде БНР.

Председателят на БТПП Цветан Симеонов се обяви против идеята, българските стоки да имат свое запазено място в големите търговски вериги. Това обаче не значи българските производители да се откажат да се борят за присъствието си по щандовете на хипермаркетите, защото това ще им отвори по-големи възможности.

"Веригите са известни по цял свят с това, че натискат много цените на производителите надолу, но те имат и тази роля в обществото, че приучават липсата на предприемачески умения. Може десетки примери да се дадат от български производители, които благодарение на влизането във веригите, получават един асфалтиран път и за много други пазари и в Европейския съюз, и в други страни.", посочи шефът на палатата.

Той призова за по-стриктен граничен контрол върху вносните стоки като защита срещу нелоялната конкуренция, която търпи българското производство.

Водещи

Най-четени