Допълнителна обезценка на активите в КТБ били допуснали квесторите 26.03 | 15:39

Служители на финансовата институция искат временната анкетна комисия да разгледа случая

От iNews.bg

Квесторите, назначени от Българската народна банка (БНБ) в Корпоративна търговска банка (КТБ), са допуснали допълнителна обезценка на активите на финансовата институция с отнет лиценз. Това твърдят от синдикалната организация на служителите в КТБ към КНСБ.

По техните думи грешки в управлението на банката са довели до превръщането на изрядни длъжници в неизрядни такива. Поради тази причина те искат временната анкетна комисия за КТБ да провели дали квесторите Станислав Лютов и Елена Костадинчев имат необходимите по закон качества, за да изпълняват длъжността,съобщава БНР.

Междувременно в сряда Софийският градски съд (СГС) одобри предложението на Фонда за гарантиране на влоговете за назначаването на Лазар Илиев и Росен Ангелчев като временни синдици в КТБ. В рамките на два дни двамата трябва да заместят Станислав Лютов и Елена Контадинчева.

Двамата квестори присъстваха на първото заседание на временната анкетна комисия, която разглежда казуса с банката. Тогава Лютов заяви, че няма нито една сделка с активи на КТБ за периода на специалния надзор на банката. "Казвам го със съзнанието, че ако лъжа аз нося отговорност”, каза той и допълни, че някои компании, включително БТК, не са получавали заеми от КТБ.

Източник: Econ.bg

Водещи

Най-четени