До края на годината почва пробно производство на китайски автомобили у нас 29.09 | 13:42

Автомобилите ще се правят край село Баховица

От Ивайло Ачев

Първите модели коли, които ще се произвеждат в България, бяха посрещнати радушно на Автомобилен салон Пловдив, съобщават от пресслужбата на панаира.

На Международния технически панаир дадохме старт на продажбите, а само за два дни имаме над 50 заявки, заяви Кирил Георгиев, мениджър в "Литекс моторс". Компанията ще прави автомобили на китайската марка "Great Wall” в завода си край село Баховица. Очаква се до края на годината да започне пробното производство.

Първите родни коли ще слязат от конвейера на цени, съобразени с местния пазар. Масовият градски модел "Voolex" ще струва 15 990 лева с всички екстри, най-евтините джипове "Hover" ще са по 28 699 лв. с ДДС и екстри, а цените на пикапите започват от 24 000 лева.

Огромен е интересът към новия джип "Range Rover Evoquel Si4", заявиха от фирмата изложител "Мото Пфое". Над 10 вече са заявките за покупки. За новия "Jaguar XF” също има клиенти, тъй като цената му е под 100 000 лева, а лимузината от същата марка, която предлагаме, е най-дългата в своя клас, казаха от "Мото Пфое".

Новите модели на "Ситроен" - DS4, C4 и C3, също не оставят безразлични автолюбителите. За два дни са продадени 11 броя, казаха от фирмата. На нейния щанд има и лекотоварни автомобили, които са най-продаваните през последните 3 години.

Водещи