Експерт: Банката да възстанови откраднатите от служителката й пари 21.02 | 11:15

Забавянето при възстановяването на изчезнали пари нанася сериозен удар върху репутацията на финансовата институция, смята преподавателят по банково право в УНСС проф. Валери Димитров

От iNews

9-годишната служителка в банков клон в Нова Загора, обвинена, че е откраднала пари от сметки на клиенти, остава за постоянно в ареста. Биляна Манчева е обвинена в банкови злоупотреби в особено големи размери. Тя присвоила над 450 000 лева от баката и от клиенти, твърдят от държавното обвинение. Един от пострадалите, чиито сметки са почти източени, е Кольо Колев.

Изчезналите пари от неговите две сметки са над 185 000 лева. Той вече е разпитан по случая. Разбрал за липсващите пари, след като от банката се обадили да направи проверка на сметките си. Откраднатите от влога му пари все още не са възстановени.

"Банката носи отговорност за вредоносните действия на нейни служители и трябва да върне парите по сметките възможно най-бързо". Така коментира случая преподавателят по банково право в УНСС проф. Валери Димитров в ефира на "Здравей, България".

Според него забавянето при възстановяването на изчезнали пари нанася сериозен удар върху репутацията на финансовата институция. Проф. Димитров каза още, че измами от банкови служители могат да се извършват не само чрез прехвърляне на пари по сметки, а и в брой - чрез теглене от банкомат.

Водещи

Най-четени