За 12-а година ученически конкурс за изработка на мартеници организира AES България 28.02 | 14:16

Произведените от децата Пижо и Пенда ще зарадват президента, премиера и ръководителите на институции в България

От iNews.bg

За дванайсета поред година "ЕЙ И ЕС България" организира за учениците в Гълъбово творчески конкурс за майсторска изработка на мартеници. В своеобразното арт състезание за изработка на Пижо и Пенда се включиха повече от 400 деца от 18 класа от всички училища в общината, както и 4 предучилищни групи от детските градини "Радост" и "Наталия".

С предоставените от "ЕЙ И ЕС България" материали, вълна, прежда, мъниста и други елементи за декорация те изработиха традиционни български мартеници, както и художествени произведения с включени мартеници. За поредна година талантът и фантазията на децата отново смаяха журито, което бе истински затруднено да определи най-красивата и майсторски изработена мартеница. За победител все пак беше избран III Б клас на Второ ОУ "Христо Ботев" – гр. Гълъбово. Голямата награда за всички деца от класа победител е еднодневна екскурзия по избор до един от 100-те национални туристически обекти на България, която е осигурена от "ЕЙ И ЕС България". За всички останали участници в творческата надпревара, посветена на Баба Марта, бяха осигурени вкусни торти като утешителни награди за таланта и усилията на децата.

По традиция изработените от гълъбовските деца мартеници с пожелания за здраве и благоденствие "ЕЙ И ЕС България" подари на президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и други ръководители на държавни институции и организации.

За 12-е години в конкурса за Баба Марта са участвали около 4400 деца.

Творческият конкурс за изработка на мартеници е част от програмата за корпоративна социална отговорност на "ЕЙ И ЕС България" и е насочен към запазване на българските традиции и обичаи и насърчаване на развитието на таланта на децата в Гълъбово. Общата инвестиция на "ЕЙ И ЕС България" в различни КСО проекти в полза на общностите, в които компанията работи в страната, възлиза на повече от 14,6 млн. лева.

Водещи

Най-четени