Има достатъчно водни спасители, проблем са условията им на труд 26.02 | 13:45

Това подчерта днес във Варна председателят на Българския червен кръст акад. Христо Григоров

От iNews

Няма криза за водни спасители у нас, проблемът са условията на труд, които им се предлагат, каза днес във Варна председателят на Българския червен кръст акад. Христо Григоров.

Той припомни, че ежегодно организацията провежда десетки курсове, чиито сертификати са валидни в цял свят. Според Григоров младежите, преминали обучение, ще престанат да си търсят работа в чужбина, когато концесионерите и наемателите на плажове осигурят добри заплати и спрат да третират спасителите като момчета за всичко.

Доброволците на БЧК в страната са близо 170 хиляди души, каза още Григоров. От тях над 20 хиляди членуват в Младежкия червен кръст. Григоров допълни, че и през тази година акцент в работата на организацията ще остане подготовката за реакция и оказване помощ на населението при бедствия и аварии.

Във Варна днес председателят на БЧК бе гост на годишното отчетно събрание на областната структура на организацията. На форума присъстваха представители на местната и държавната власт, доброволци, партньори на БЧК от неправителствения сектор.

Водещи

Най-четени