Има инвеститорски интерес за "Кремиковци" 04.12 | 13:44

Все още една част от комбината би могла да се пусне в експлоатация

От Ивелина Георгиева

Има заявен инвеститорски интерес относно комбинат "Кремиковци". Това съобщи в пленарната зала премиерът Пламен Орешарски.

"Все още една част от комбината би могла да се пусне в експлоатация. Има заявен инвеститорски интерес и правителството ще го подкрепи с всички възможни форми, без финансово участие", каза той.

"Ще направим всичко възможно намеренията на инвеститора да бъдат успешни, като улесним процедурите", допълни Орешарски.

"Всекидневно получавам оперативни данни в кабинета си, като доноси от служители за това кой с какво се занимава, някои – користни, други – безкористни, така че при мен има много информация." Така премиерът Пламен Орешарски отговори на въпрос на народния представител от ГЕРБ Галина Нинова, която попита откъде той разполага с оперативна информация за държавните служители.

"Единственото ми изискване към администрацията е да не саботира работата в служебен план, каквито опити има през последните месеци", каза Орешарски.

Депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева посочи, че партията разполага с много данни за хора, които са били притискани да напуснат работните си места.

"Досега служител не ми се е оплакал, че върху него се оказва натиск да напусне работа, не казвам, че няма такива случаи", отговори министър-председателят.

"В момента политическа чистка няма, особено ако сравним с периода 2009 г.", категоричен бе той.

Водещи

Най-четени