И регулаторът потвърди: Няма да има режим на тока 24.01 | 12:05

Сметките за ток на хората са коректни, проверката не установи надписване, каза Иван Иванов

От iNews.bg

Няма да се стигне до режим на тока, категорично заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов. Той също успокои хората, след като през последните дни това направи енергийният министър Теменужка Петкова. Според Иванов, метеорологичните условия в момента нямат аналог през последните 30 години, предаде БНР. Но въпреки това до кризисни ситуации няма да се стигне.

"Има съчетание от два фактора: много ниски температури и много дълъг период на тези ниски температури. Ние сме имали такива ниски температури през изминалите десетилетия, но обикновено в рамките на няколко дни студената вълна отминава. Въпреки, че енергийната система работи под голямо напрежение, считам, че няма да има режим на тока, каза Иванов.

Шефът на КЕВР посочи още, че според извършените дотук проверки няма надписване на сметките за ток. "Проверката ще продължи на базата на постъпили жалби, за да се провери тяхната основателност. Всички проверки, които са извършени на място за показанията на електромерите, до момента няма установени нарушения", отбеляза още Иванов.

Водещи

Най-четени