Йордан Арабаджиев: Приеме ли се пакет „Мобилност“, за 75% от превозвачите светлина в тунела няма 05.04 | 15:00

Ще се наложи по 3-4 хил. камиона да се връщат в България всяка седмица празни, казва още той

От iNews.bg

"12 500 фирми са лицензирани в Министерството на транспорта да извършват международен превоз. 75% от тях са от 1 до 5 камиона. За тях не виждаме светлина в този тунел. Те ще бъдат в невъзможност да поемат товари”. Това коментира в студиото на Нова телевизия Йордан Арабаджиев от Съюза на международните превозвачи след гласуването на пакета "Мобилност” в Европейския парламент.

"Ще се наложи по 3 000-4 000 камиона да се прибират всяка седмица. Нямаме такава голяма икономика, за да се връщат с товар”, коментира още Арабаджиев.  

"В целия ЕС има глад за шофьори. Когато тези фирми фалират, а 20 000 шофьори останат без работа, те ще тръгнат да си търсят работа в чуждестранни фирми, респективно ще емигрират, ще си вземат семействата”, каза шефът на СМП.

"Това е една битка, която продължава година и половина. През целия период сме били умерени песимисти, защото разбрахме какво е да се бориш с по-голям, по-силен противник от теб. Вчерашното гласуване в парламента беше показно, демонстративно, ние бяхме в ролята на непослушното дете, сложено в ъгъла и наказано, затова, че се е възмутило и си е позволило да надигне глас срещу родителите си”, заяви Арабаджиев.

Водещи

Най-четени