Клиенти на фалиралия туроператор вече могат да заявят обезщетения 08.10 | 15:06

Претенции могат да бъдат завеждани в офис на застрахователя, онлайн или по телефона

От iNews.bg

Клиентите, закупили туристически услуги на подалия документи за обявяване в несъстоятелност туроператор "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД, могат да се чувстват напълно спокойни, че ще получат финансова компенсация за пропадналите им почивки. Това обявиха от застрахователната компания на банкрутиралата заради фалита на "Томас Кук" българска компания. Благодарение на сключената застраховката "Отговорност на туроператора" с покритие от 700 000 лв. между ЗК "УНИКА" АД и "Астрал Холидейз Интернешънъл" АД, потърпевшите клиентите на туроператора ще бъдат обезщетени по реда и условията на Закона за туризма и застрахователния договор.

В тази връзка, претенциите могат да бъдат подавани в офис на 'УНИКА, онлайн на сайта на компанията или на денонощния телефон 0700 11 50. Процесът по завеждане на искове е максимално улеснен с цел бързо обслужване на клиентите. Изисква се единствено попълване на уведомление за настъпила вреда без нужните допълнителни документи. Служителите на компанията обслужват клиентите при нормални условия. Няма напрежение и тревога нито от страна на офисите на компанията, нито от страна на клиентите.

Срокът за обработка на документите е 15 работни дни, като от УНИКА въвеждат допълнителни мерки да се изплатят исковете максимално бързо. Спешно ще се разглеждат претенции на клиенти, на които им предстоят пътувания до края на седмицата.

"Искрено съжаляваме за случващото се с един от най-големите български туроператори и оценяваме професионализма, с който подхождат в този труден момент в името на клиентското спокойствие", отбелязват от застрахователя на "Астрал Холидейз".

Водещи

Най-четени