Марката Jeep на Chrysler ще се произвежда в Италия 26.11 | 17:28

Автомобилите ще се създават в легендарен завод на Fiat от 1939 година

От Кристалина Илиева

Марката Jeep на Chrysler ще се произвежда в легендарен завод на Fiat в Северна Италия, предаде АФП. Сделката ще донесе повече от 1 милиард долара на италианския производител и ще скрепи взаимоотношенията между отскорошните партньори.

Като стъпка в тази посока по-рано тази година двете компании обявиха решението си да продават емблематичния модел Fiat 500 в САЩ от 2011 година.

Конструирането на автомобили Jeep за Chrysler ще стартира в края на 2012 година в легендарния завод на Fiat в Торино, който функционира от 1939 година. Това е най-голямото съоръжение за производство на автомобили на Fiat с повече от 12 хиляди служители.

За напред планът предвижда в Италия да започнат да се произвеждат и коли за брандовете Jeep и Alfa Romeo на Chrysler. Инвестицията е повече от 1 милиард долара, разделени пропорционално между двете партниращи си компании.

Италианската фирма доби операционен контрол над Chrysler през миналата година, след като американската компания беше пред банкрут. В момента Fiat притежава 20% дял, който до края на годината се очаква да нарасне до 35%.

Най-четени