Международна кухня, ястия и храни в София 07.11 | 16:36
Най-новите продукти и тенденции в хранително-вкусовата сфера и в хотелиерския и ресторантьорския бранш ще бъдат представени в Интер Експо Център

От днес Интер Експо Център става домакин на шест тематични международни изложби. В продължение на четири дни (между 7 и 10 ноември 2012 г.) в шест изложбени зали ще бъдат представени най-новите продукти и тенденции в хранително-вкусовата сфера и в хотелиерския и ресторантьорския бранш, съобщава Econ.bg.
Посетителите ще могат да разгледат и някои от традиционните и емблематични за международната кухня, ястия и храни.
През следващите дни ще се проведат пет хранителни експозиции - "Интерфуд & дринк", "Месомания", "Светът на млякото", "Булпек" и "Салон на виното". По същото време е и изложбата за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване "Сихре".
Български и чуждестранни фирми от над 40 държави ще покажат еталона на родната си индустрия, нов асортимент продукти, опаковки и оригинално предлагане на стоките. Италия, Унгария и Гърция са подготвили колективно участие на техни производители и търговци, а Турция е избрала национално представяне на компании от бранша.
За трета поредна година ще бъде налице щандът на "Био zона", организирана съвместно с Българска асоциация Биопродукти и Асоциация на биотърговците в България. Експозицията цели да постави на фокус сертифицираните храни и продукти на биологичното земеделие и производство.
Асоциацията на конвивиумите на Slowfood в България пък ще насочи вниманието и потребителската култура към признати за кулинарни съкровища - храни, които представят страната ни и популяризират нейните традиции по света. Сред тях са зеленото сирене от с. Черни Вит, смилянският фасул, троянскит мед, навпавок, домашното сладко от горски плодове от Ковачевица и др.
Колективното участие на Италия - "SpazioItalia”, както и "Лаборатория за италиански вкус", отново ще покажат изкушенията на италианската кухня – типични ястия от различни области на Италия.
Своят дебют ще направи Българската асоциация на сомелиерите, която съвместно с домакините от ИЕЦ, е подготвила обучение на тема "Съчетание на вина с храни", насочено към предприемачите в тази сфера.
За първи път фирмите от Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци (СППЗ) ще презентират свои продукти на общ щанд. В рамките му ще се проведе състезание за направа на кетчуп и на конфитюр от рози, след което ще има и дегустации за посетителите.
Като цяло петте изложби обещават полезни демонстрации, b2b (business to business) срещи, дискусии за качество, стандарт, пазари и други важни теми със съвети от хора с опит и авторитет в хранителната индустрия.
В рамките на "Сихре" пък мениджърите на хотели и ресторанти, на бистра, барове, пицарии, кафета, търговски обекти с топли точки и други заведения ще представят модерни технологии и ноу-хау за висок клас техника и брандове.
Водещи
-
Ако има искане, България ще даде въздушен коридор на руския президент, за да стигне до Будапеща
Това стана ясно от думите на министъра на външните работи Георг Георгиев, казани по време на...
20.10 | 18:00
-
18,6% ръст на минималните тарифи искат таксметровите организации
Промяната ще бъде гласувана в четвъртък
20.10 | 17:45
-
Металдетекторни рамки на входа на моловете предлагат от СДВР
Директорът на СДВР Любомир Николов допълни, че ще продължи полицейското присъствие пред...
20.10 | 17:30
-
Врачка казала на Светлана Василева, че има открадната сестра
Блондинката вярва на астроложките, които ѝ предрекли както провалите, така и това, че 2026 ще...
20.10 | 17:15
Най-четени
-
15-годишно момче почина, след като беше намушкано в столичен мол
Часове по-късно предполагаемият извършител е бил задържан
20.10 | 09:00
-
Двама задържани за номушканото момче в мол в София
15-годишният тийнейджър почина в болница
20.10 | 11:16
-
И днес българският държавен глава беше с цивилен автомобил
Продължава визитата на унгарския президент у нас
20.10 | 12:59
-
ЦИК разследва надписани преференции в Пазарджик
20.10 | 12:45