Мислите, че като не сте натрупали опит не можете да си намерите работа, грешите 22.03 | 10:30

Над 100 фирми у нас дават шанс на младите хора

От Теодора Кокаланова

Форумът "Национални дни на кариерата-Добра кариера, добър живот" се организира за 13-и път у нас. Той дава шанс на младежите да се реализират на професионалното поприще. На фона на процентите, които чуваме за безработицата у нас, звучи почти невъзможно.

Оказа се, че не е. Над сто фирми в различни сфери на бизнеса дават шанс на млади хора да започнат работа или стаж без предварителен опит. 

Много от младежите, които са завършили висшето си образование не могат да си намерят работа. Признават, че е много трудно, защото повечето фирми търсят да назначат хора с дългогодишен опит в професията.

След като се сблъскват със суровата истина, те обаче не се отказват. Въоръжени с автобиография на български и английски, те решават да потърсят вариант на форуми, в които повечето големи фирми в страната предлагат различни възможности за реализация. Младите хора се срещат с фирмите неформално, след което подбраните отиват на официална среща.

На изложенията има и щанд, на които се дават съвети за оформяне на автобиографията, която според голяма част от работодателите играе важен фактор при назначаване на работа. На щанда специалистите съветват младежите и как да се държат по време на първо интервю, предаде Нова телевизия.

Водещи

Най-четени