Най-евтиното гориво е в Люксембург 27.06 | 12:55

На най-изгодното място в ЕС за зареждане литър бензин А95 струва 1,30 евро

От Кремена Бедерева

Люксембург остава мястото в ЕС, където зареждането на автомобилите с гориво е най-изгодно. Това сочи резултатът от проучване, публикувано от медийната група Ер Те Ел в Белгия.

В навечерието на предстоящите летни отпуски медията цитира данни от анкета, според която над половината белгийци планират предстоящата си почивка с автомобил. Проучването сочи, че най-ниската цена на горивата е в Люксембург, където литър бензин А95 струва 1,30 евро, съобщава БТА.

Най-скъпи са горивата в Холандия, където литър от същия бензин струва 1,69 евро. Осреднената цена на литър бензин в тази част от ЕС е около 1,50 евро, според посоченото проучване. Към водачите, които шофират на дизел, е отправено уточнението, че дори по-скъпото и представяно за по-качествено гориво не се отразява на разхода на автомобилите на нафта.

Така, според публикацията, ако водачите се съобразяват с този факт, биха могли да спестят до 10 евро при зареждане на 50 литра.

Друг съвет към всички водачи е да използват по възможност бензиностанциите на изходите от магистралите, отколкото тези, които са по протежението на скоростните пътища, за да заредят автомобилите си по-изгодно.

Водещи

Най-четени