Новак: Няма планове за "Южен поток" през България 03.09 | 18:22

Борисов чака да чуе в понеделник от представителя на ЕК, че газовият хъб „Балкан“ ще може да приема и руски газ

От Галина Александрова

Руският министър на енергетиката Александър Новак заяви, че Русия не обсъжда възможността за строителство на газопровод по дъното на Черно море и през България. "Сега не обсъждаме относно България, за нас Южен поток няма" - цитира РИА новости изказването на Новак. Както вече бе съобщено, руската държавна компания Газпром разформирова своя отдел, който отговаряше за реализирането на проекта за газопровода Южен поток. Президентът Владимир Путин заяви, че Москва трябва да получи "железобетонни гаранции", за да се върне към проекта Южен поток.

Междувременно министър -председателят Бойко Борисов обяви, че по време на Газовата конференция, която ще се проведе във Варна, да чуе от представителя на ЕК, че газовият хъб "Балкан" ще може да приема и руски газ. " Ние сме извървели най-правилния път. Европа да застане зад нас и да ни каже, че можем да го направим. А не да се крием, като предишните управляващи, които лъжеха Европа", посочи Бойко Борисов.

Това е моят въпрос, а след това можем да започнем преговори. Що се отнася до двата реактора, аз съм на мнение, а и партньорите от коалицията го подкрепят, веднага да платим двата реактора, защото иначе на ден плащаме по 167 000 евро. Този милиард и 300 милиона лева трябва да бъде платен, така че по-добре да го платим наведнъж.

Водещи

Най-четени