Нови 39 проекта от Програмата за развитие на селските райони 18.11 | 08:07

Субсидиите са на стойност 15 млн. лв.

От Кремена Бедерева

Нови 39 проекта от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) са предложени за одобрение от Държавен фонд "Земеделие”, съобщиха от фонда.

Субсидиите са на стойност 15 млн. лв. Проектите по мерките 312 "Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” и 121 "Модернизиране на земеделски стопанства” ще бъдат разгледани на 2 заседания на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) на 18 ноември.

По Мярка 312 предложенията са 18. Общата стойност на субсидиите по тях е 6 573 694 лв. Те са насочени към развитието на интегриран селски туризъм чрез строеж на семейни хотели и къщи за гости. Друга част от кандидатите планират да изградят фотоволтаични електроцентрали.

По Мярка 121 проектите са 21, със субсидии в размер на 8 431 860 лв. Фермерите ще инвестират в модернизация на кравеферми и птицеферми, както и в опазване на околната среда чрез привеждане на стопанствата в съответствие с изискванията на Нитратната директива.

Някои кандидати планират преминаване от конвенционално към биологично производство със средства от Програмата за развитие на селските райони.

Водещи

Най-четени