Оманският фонд завел дело срещу България 27.04 | 10:26

Искът е за 700 млн. евро, твърди адвокат Константин Симеонов

От iNews.bg

Оманският фонд вече е завел дело срещу България за 700 млн. евро в европейските институции. Това обяви адвокатът, който защитава банкера Цветан Василев, Константин Симеонов в ефира на TV7.

По неговите думи Василев е получил нова заплаха за живота си, но не пожела да даде повече подробности по въпроса, за да не попречи на сръбското разследване. Адвокакът допълни, че от хората, заплашили банкера, може да се очаква всичко.

В събота (25 април) Симеонов коментира по повод на разпространеното видео на Василев и управителя на Централната банка Иван Искров, че по време на сагата с КТБ гуверньорът "много откровено” е излъгал за отношенията си с банкера.

Именно от "личния архив” на Цветан Василев излязло и доказателството за това, че двамата са близки, стана ясно от думите на адвоката.

По отношение на официалната позиция на БНБ (в която се разграничават действията на гуверньора като такъв от тези, които извършва в лично качество-б.р.), адвокат Константин Симеонов заяви, че "някои хора се олицетворяват с определени институции”. 

Източник: Econ.bg

Водещи