Освободиха директора на Нетинфо Христо Христов, но сагата продължава 10.06 | 13:37

Той остава в компанията като миноритарен собственик

От iNews.bg

С решение на Съвета на директорите на "Нетинфо" Христо Христов е освободен от позицията изпълнителен директор. Това се казва в официално съобщение на "Нова Броудкастинг Груп", която е мажоритарен собственик на медийната група. Оттам посочват още, че оценяват постиганото от Христов и му благодарят за работата в компанията. Пред "Клуб Z" Христо Христов потвърди решението на Съвета на директорите. Той все още остава миноритарен собственик в "Нетинфо".

В края на май той обвини новите собственици на "Нова Броудкастинг Груп" - братята Кирил и Георги Домусчиеви, в "безпрецедентна намеса в редакторска политика" на спортния сайт "Гонг" и новините на "Нетинфо". В знак на солидарност целият редакторски екип на Дарик радио от Gong напусна заедно с уволняването на главния редактор на сайта Николай Александров. 

"Страхът ражда компромис, а компромисът е краят на свободната журналистика. Като изпълнителен директор и съдружник в Нетинфо остро критикувам и се разграничавам от случващото се в новинарския отдел на компанията. През последните месеци виждам засилена намеса в редакторската политика на сайтовете Гонг, Вести и Дарикнюз. Два от тези три сайта са създадени от мен и моя екип преди повече от 10 години и досега са се радвали на свобода в новините и мненията, които са изразявали. От няколко месеца се появи натиск за публикуване на новини, които са с доста съмнителни факти и достоверност.", написа Христо Христов. 

А след това обяви, че работещите в "Нетинфо" са били информирани от новия председател на съвета на директорите Николай Андреев, че правата му като Изпълнителен директор са суспендирани.

От "Нова" съобщават, че в "Нетинфо" е назначен прокурист - Стефана Здравкова. Тя е описана като човек с богат опит в развитието на устойчиви бизнес модели, предимно в технологични компании. Била е Директор за България на eMAG, а между 2008 и 2015 г. последователно е била Директор "Продажби" на Logitech Europe и Toshiba Europe в България. Заемала е ръководни позиции в компаниите Siemens Mobile и XEROX Bulgaria. "Нова" ще разчита на нейната експертиза и висок професионализъм за запазване на лидерската позиция на Нетинфо на пазара в България и за постигане на бизнес целите на компанията, се казва още в съобщението на медийния холдинг.

Водещи