Откриват директен полет до Будапеща 25.02 | 12:25

От тази есен между нашата и унгарската столици ще има по три никотарифни полета на седмица

От iNews.bg

След дълги години липса на директен полет между София и Будапеща, такъв ще има от тази есен. В момента желаещите да пътуват със самолет между нашата и унгарската столица се налага да го правят с прекачване. Най-често това става през Виена и Мюнхен. От 1 ноевмри т.г. обаче вече ще има и директна връзка. Разкрива я нискотарифната компания Wizz Air.  

Като начало се предвижда седмично на има по 3 рейса – във вторник, в четвъртък и в събота. Цената в едната посока ще започва от 39.99 лв. Както е известно обаче билетът не включва летищни такси и екстрите по време на полета като храна и напитки, за които пътниците плащат отделно. С новия маршрут Wizz Air предлага ниски цени от Будапеща до още 48 дестинации в 23 държави, а от София до 29 линии в 15 държави.

Освен това авиокомпанията разширява своя флот в базите си в София и в Будапеща, за да продължи да обслужва нарастващия брой пътници. София ще получи своя шести самолет през март, а Будапеща десети през лятото.  

"Много сме развълнувани да предложим този нов маршрут между София и Будапеща, който да обслужва клиентите, търсещи ниски цени и да им даде директен достъп за бизнес пътуване, туризъм, или да посещават своите семейства в общността”, казва Габор Васархели, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air.

Водещи

Най-четени