Популярният спортен клуб „Тотал Спорт“ вече е клиент на EVN Tоплофикация Пловдив 25.11 | 14:55

С ползването на екологично чисто централно отопление спортният център ще допринася за по-чист въздух в Пловдив

От iNews.bg

От тази седмица един от най-популярните и дългогодишни спортни клубове в Пловдив "Тотал Спорт" вече ползва екологичната услуга на EVN Топлофикация централно топлоснабдяване. На 25 ноември 2020 г. Рихард Майсен, председател на Съвета на директорите на EVN Топлофикация, приветства Валентин Драгнев, управител на "Тотал Спорт", за избора на EVN Топлофикация като доставчик на топлинни услуги. Ползването на централно отопление е сигурен начин за принос към чистотата на въздуха и околната среда, особено в централната градска част на Пловдив, където се намира клуб "Тотал Спорт". Централното топлоснабдяване не отделя във въздуха фини прахови частици (ФПЧ) и други вредни вещества.

За присъединяването на клуба към топлопреносната мрежа EVN Топлофикация изгради 80 метра нов топлопровод по ул. "Екзарх Йосиф", в района на Тютюневите складове, както и изцяло нова абонатна станция. Към момента всички строителни дейности са приключени и настилките са възстановени.

"Тотал Спорт" е поредният клиент, който избира да ползва услугите на EVN Топлофикация, показвайки, че централното топлоснабдяване е конкурентна и предпочитана услуга в града.

През 2020 г. EVN Топлофикация продължи да разширява мрежата си в районите "Западен", "Централен" и "Северен", където жилищни, бизнес и обществени сгради имат възможност да ползват централно отопление. Паралелно с това компанията изпълнява в срок проекта си за изграждане на 5 водогрейни котли в двете си производствени площадки "Север" и "Юг", които ще гарантират сигурността на производството на топлинна енергия в града, особено в пиковите зимни месеци. Котлите се предвижда да са изградени през 2021 г.

Водещи

Най-четени