Проверяват продажбата на вино по празниците 20.12 | 17:25

Италиански инвеститори пък имат интерес към виното ни, съобщи изп. директор на Агенцията по лозата и виното

От Кремена Бедерева

Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ) засилва проверките по време на коледните и новогодишните празници по отношение на продажбата и предлагането на вино в цялата страна. Това съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Проверяващите ще следят и за произхода на продуктите, документацията и съдържанието на предлаганите напитки. Нарушителите ще бъдат санкционирани от компетентните и контролиращите органи на Република България.

Същевременно изпълнителният директор на агенцията инж. Красимир Коев взе участие в среща с италиански инвеститори по повод намеренията им да инвестират в български лозови насаждения.

На срещата, изпълнителният директор заяви, че ще уведоми Националната лозаро-винарска камара и регионалните й структури, както и браншовите организации за бъдещите планове на италианското акционерно дружество "Техновитис” във връзка с инвестиционните им цели.

Срещата се проведе в централно управление на ИАЛВ, като на нея присъстваха Стефано Конти – президент на "Техновитис” АД, Вики Вики – мениджър за България и други представители на дружеството.

Италианската страна заяви интерес към инвестиции в български лозови насаждения. Дружеството има офиси във Франция, Унгария, Румъния, Косово, Македония, като планира да открие такъв и в гр. Пловдив в началото на 2012 г.
"Техновитис” АД развива дейност в областта на реализацията на цялостни проекти за винени и десертни лозя, включително проучване и осъществяване на проекти, бизнес планове за инвестиции, анализи на винени сортове, както и за присаждане на винени и десертни лозя.

Водещи

Най-четени