Промени в управлението на „София – БТ“ 21.11 | 14:41

Компанията напускат Румен Порожанов, Ирена Вълева и Красимир Петров

От iNews.bg

По време на извънредното общо събрание днес (21 ноември) бяха направени промени в Съвета на директорите на цигарената компания "София – БТ", става ясно от съобщение на компанията до Българската фондова борса (БФБ-София).

От съобщението е видно, че от постовете им се освобождават досегашните членове на Съвета на директорите – Ирена Вълева, бивш директор в "Плевен – БТ", Румен Порожанов, който в момента е директор на ДФ "Земеделие", и Красимир Петров, влезнал в управлението на компанията в края на 2009 година.

Техните места заемат Ангел Димитров, Венцислав Чолаков и Лиляна Динкова. Мандатът на новите директори е три години.

Новоизбраните директори влизат и в Съвета на директорите на "Българтабак – Холдинг", допълват още от дружеството.

"София – БТ" е едно от старите тютюневи предприятия в София – основано е още през далечната 1909 година. От 1947 година е част от Държавния тютюнев монопол, който години по-късно се преструктурира и се превръща в холдинга "Булгартабак".

Към момента "София – БТ" е публична компания. Основните ѝ дейности са свързани с производство на тютюневи изделия, обработка на тютюни и търговия. Компанията произвежда и т.нар. "генерични" цигари – носещи името и марката на клиента, който е поръчал производството. Това производство е предназначено основно за износ.

Основните марки, които се произвеждат в "София – БТ" са "Фемина", "Ева", "Булгартабак" , "Трезор" и друга.

Водещи

Най-четени